Ha mindig is egy szombathelyi Lenin-szoborra vágyott, most itt az alkalom

2021. július 21. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Önnek is megfordult már a fejében, hogy milyen jó lenne egy háromméteres bronz Lenin-szobor otthonra? Szíve csücske Szombathely, örülne onnan egy örök szuvenírnek? Van felesleges 12 milliója? Ha mindhárom kérdésre igen a válasza, itt a remek lehetőség.

Szombathely városvezetése ugyanis pályázatot írt ki a helyi Lenin-szobor árverésére.

Ahogy az Úgytudjuk.hu írja, a 3 méteres szobor 25 évig állt a Március 15. téren. A helyi városvezetés korábban egyhangúlag szavazta meg, hogy az 1965-ös szobrot átsorolja üzleti vagyonba, azaz értékbecslés után eladhatja a város.

Lenin a Március 15. téren 1967-ben – Fotó: Fortepan / Sugár Ferenc

Az értékbecslés megtörtént, eszerint bruttó 12 millió 700 ezer forintért vihető is Lenin. Az ajánlatokat augusztus 11-ig nyújthatják be az érdeklődők. A 3 méteres szobrot Kisfaludi Stróbl Zsigmond, kétszeres Kossuth-díjas készítette, 1965. november 7-én avatták fel a vasi megyeszékhelyen a bronz Lenint. Lenin 1990-ig állt a szombathelyi téren.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!