Kamu az interneten keringő fotó az árvízben elsüllyedő „Fuck you Greta” matricás BMW-ről

2021. július 17. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

A fél világ nézi megdöbbenten a Németországból és Belgiumból érkező képeket, amik az árvíz pusztítását mutatják. Sokféle reakciója lehet erre az embernek, az egyik leggyakoribb az, hogy ez már tényleg nagyon erős figyelmeztetés arra, hogy a klímaváltozás nem viccel, és legalább addig el kéne jutnunk, hogy a folyamat létezését nem tagadjuk. Tegnap délután kezdett keringeni a neten egy fotó, ami nagyjából ezt a tanulságot hordozza egy százezer megatonnás iróniabombával megtámogatva. Azóta kismillió helyen feltűnt, a magyar nyelvű közösségi médiában is, mi ezt a holland Twitter-csatornát találtuk az első felbukkanásnak:

Az árvízben elsüllyedő BMW-n a „Fuck you Greta” matrica keresetlen üzenete nyilván Greta Thunbergnek szól, akit egyébként egy időben előszeretettel gyalázott a magyar kormányközeli média is. A svéd klímaaktivista régóta közellenség a klímaváltozás-tagadók, és a környezetvédelemben „zöld őrületet” látók között, és hát tényleg elég ironikus, hogy egy ilyen illető kocsija küszködik éppen az árvízzel – ami a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb és súlyosabb lesz a mi éghajlatunkon is.

De ha valami ennyire tökéletesen ironikus, és ráadásul ennyire jól rímel Banksy híres klímaváltozásos londoni graffitijére, plusz még a „bunkó BMW-s” sztereotípiára is, az emberben meg kell hogy szólaljon a vészcsengő, hogy talán rásegített valaki némi Photoshoppal. Nem is kell sokat Google-bűvészkedni, hogy kiderüljön, tényleg ez a helyzet: a fotó eredetileg a német Bild magazinban jelent meg, ebben a cikkben, a készítője David Young düsseldorfi fotóriporter, és az eredeti fotón természetesen se híre, se hamva a grétás matricának.

Viszont így is elég szívszorító látvány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!