Egy tokiói szállodában külön liftet kaptak az olimpiára érkező külföldiek

2021. július 12. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért egy tokiói szálloda, mert az egyik liftjére olyan táblát helyezett ki, hogy csak a helyiek használhatják, míg egy másikra azt, hogy csak külföldiek vegyék igénybe. A Tokió belvárosában található Akasaka Excel Hotel Tokyu pénteken tette fel a tájékoztató táblákat, ami nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában, ezt érzékelve azonnal leszedték a feliratokat. Volt, aki azt írta, hogy a vírusnak semmi köze a nemzetiséghez, de elhangzott az apartheid is.

A Reutersnek a szálloda névtelenséget kérő alkalmazottja azt mondta, csak segíteni akartak a játékokra érkezőknek a megértésben, végül kínos félreértés okoztak, ezért rögtön léptek és eltávolították.

Japánban a helyiek lefotózhatják a külföldieket, ha egy étteremben vagy bárban látják őket, és elküldhetik a szervezőknek. Egy nem a médiának kijelölt étteremben megtagadhatják a kiszolgálást, ha valaki nem tud japánul.

Japán a múlt héten döntött arról, hogy a versenyeken nem lehetnek nézők, a sportolók, edzők és a média szigorú intézkedések mellett juthatnak be Japánba. Az országban július 12-től rendkívüli állapot van érvényben augusztus 22-ig. Az olimpia július 23-án kezdődik, és augusztus nyolcadikán fejeződik be.

Az országban nagyon lassan indult az oltás, a lakosság 28 százalékát oltották már be legalább egyszer. Japánban vasárnap 2451 pozitív esetet regisztráltak.

A magyar csapatból már többen útra keltek, és meg is érkeztek, a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka is, aki rögtön az első versenynapon már ott lesz a medencében. A héten indul útnak a magyar küldöttség legnagyobb része.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!