158 bowling golyót talált elásva a háza alatt egy amerikai férfi

2021. július 11. – 23:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok horror alapja, hogy a történet helyszíne egy olyan ház, szanatórium vagy mondjuk óvoda, ami egy helyi őslakos törzs szent temetkezési helyére épült. Nagyjából hasonló dolog történt a 33 éves michigani David Olsonnal: félkész, selejtes bowling golyók kezdték el kísérteni.

A házához vezető hátsó lépcsőt akarta szétrombolni, amikor a betontéglák mögött homokból felbukkant az első golyó. Azt mesélte az MLive-nak, hogy teltek a napok, egyre több és több, eredeti funkciójának betöltésére egészen alkalmatlan bowling golyó került elő a ház alól.

„Tulajdonképpen egy kicsit megörültem a dolognak, mert sokkal egyszerűbb bowling bolyókat gurítgatni, mint kitalálni, hova is lapátoljam ki azt a rengeteg homokot”

– mondta Olson a Detroit Free Pressnek.

A férfi szerint még több golyó lapul a háza alatt. Az AP szerint felkereste a golyók gyártóját (több golyón is jól kivehető a Brunswick Bowling Products logója), aminek 2006-ig volt a környéken egy üzeme. A golyókat valamikor az 1950-es években gyártották, és Olsonnak a cég több egykori dolgozója is azt mondta, hogy azért kerülhettek a háza alá, mert a selejtes darabokat a környék építőmunkásai gyakran használták homok és sóder helyett.

Olson szerint a nagy részüket le se csiszolták, és van, amelyikbe még lyukakat se fúrtak. Néhányat a Musketon Heritage Museumnak akar adni, többet már eladományozott, a maradékot pedig be akarja építeni a kertjébe, vagy szobrokat akar belőlük csinálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!