Két óriásplakát Törökbálint határában: csúnyán összecsúszott a Kaleta, a nemzeti konzultáció, a szexuális propaganda és a vakológép

2021. július 09. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak szavak, amelyek nagyon mélyen beágyazódnak az ember elméjébe. Ilyen például a Kaleta név, amelyet ki ne hallott volna, miután 2019-ben a magyar titkosszolgálatnak kellett hazahoznia Peruból Kaleta Gábor nagykövetet, akit aztán gyermekpornográfia miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Utána a Kaleta-ügy ágyazott meg annak a pedofilellenes törvénynek, amelybe mellesleg politikai okokból még beleírták az LMBTQ-ellenes passzusokat is.

És vannak csúnya, véletlen egybeesések. Ezen a fotón történetesen egy háromszoros nagyon csúnya véletlen egybeesést sikerült megörökítenie olvasónknak, Imrének (nagyon köszönjük, Imre!).

Fotó: Olvasónk / Telex
Fotó: Olvasónk / Telex

Először photoshopos átverésre gyanakodtunk, de a Telex szakemberei megvizsgálták a képet, és nem találták nyomát digitális módosításnak. Csak a valóság tudja ilyen szerencsétlenül egymás mellé rendezni a dolgokat: a gyermekeket a szexuális propagandától féltő nemzeti konzultáció kérdését a kormány és a Fidesz számára igencsak kellemetlenül hangzó Kaleta szóval és egy vakológépeket forgalmazó cég hirdetésével.

A Kaleta eredetileg egy lengyel cég, amelynek a Krakkó melletti Aleksandrowicében van gyára, ott készülnek a vakoláshoz használható gépek. Ezeket forgalmazza a Kaleta Magyarország Kft., amelynek felhívtam az ügyvezetőjét, hogy megkérdezzem, mit szólnak ehhez az egészhez. Az ügyvezető röviden csak annyit mondott: nem tudták, milyen plakát került a hirdetésük mellé a törökbálinti depónál. Egyébként pedig megszokták már, hogy óvatosan rá-rá szoktak kérdezni náluk, van-e bármi közük Kaleta Gáborhoz. Erre minden alkalommal türelmesen megadják a megfelelő választ: semmi.