Tíz perc alatt 76 hot dogot tömött magába, ez az új világrekord

2021. július 5. – 09:00

frissítve

Tíz perc alatt 76 hot dogot tömött magába, ez az új világrekord
Joey Chestnut verseny közben – Fotó: David Dee Delgado/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg az amerikaiak nemzeti ünnepén, július 4-én a nagy presztízsű hot dog evő versenyt. Joey Chestnut akkor 75 hot dogot falt be tíz perc alatt. Idén ennél is merészebb tervei voltak, meg akarta dönteni a saját világrekordját.

Idén már lehettek nézők, akik kellőképpen biztatták is a résztvevőket, de már a második perctől lehetett látni, Chestnut nagy formában van, és csak a saját csúcsával versenyez, mert folyamatosan hagyta le ellenfeleit. Gyorsan növelte az előnyét, és szembetűnő volt, hogy sokkal gyorsabban képes magába tömni a hot dogokat, mint bárki más.

Az eseményt élőben közvetítették, de a legfontosabb résznél, az utolsó másodpercekben szétesett a kép, és pont a lényeget nem örökítették meg. Chestnutnak 13 másodperce volt az utolsó két hot dogra, és el kell hinnünk, hogy ez nem okozott neki gondot. Annyit azért itt finoman meg kell jegyeznünk, gyomorpróbáló a videó.

Chestnut 2007 óta rendre ott van a döntőben, és csak egyszer kapott ki, 2015-ben előzték meg, akkor 62 hot dog is elég volt a győzelemhez. A nőknél Miki Sudo nyert, a 31. hot dog már nem csúszott le neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!