Varga Miklós megüzente Brüsszelnek, hogy nem a szivárványos vén Európát szereti

2021. június 30. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pár tucat, zömében az idősebb korosztályból verbuválódott hallgatónak adott „koncertet” Varga Miklós Szentesen, a Múzeumok Éjszakáján. Mivel ilyenkor már későn sötétedik, a „koncertet” délután 4-kor tartották a Péter Pál polgárház udvarán.

Fotó: Szentesi Mozaik / Facebook
Fotó: Szentesi Mozaik / Facebook

A „koncerten”, ahogy a Szentesi Mozaik írja, a „rendkívül nagy hangterjedelmű énekes, a magyar rocktörténet kiemelkedő alakja” énekelte el sikerdalát, az Európát, vagy ahogy mindenki ismeri, a Vén Európát. Az egykori kontratenor rockzenész a playbackről szóló dallamok gitárszólója alatt bevetette a két, ilyenkor szokásos színpadi trükk egyikét, a recitálást, azaz a magvas gondolatok félig énekelve, nagy pátosszal zenére elmondását. A másik trükk, azaz a mikrofonállványon vicsorogva műgitározás itt már a mikrofonállvány hiánya miatt sem jöhetett sajnos szóba, ezért nézzük, mivel aktualizálta a dal szövegét az előadó:

Hát hölgyeim és uraim, most már nagyon sok esztendeje, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk, mert Európát ne tévesszük már össze az Európai Unióval!

Mi nem abba a szivárványos Európába szerettünk volna lenni.

Egy dal szól még azért, hogy talán egyszer akiket elszakítottak tőlünk, ők is ott lehetnek az igazi, közös Európa-házban. Ezért szól még ma is ez a dal. Na, és hogy ezt Brüsszelben is meghallják, jó hangosan üzenjük meg, hogy mi szeretjük Európát!

Ha végig szeretné hallgatni a „koncert” 4 perces részletét, itt megteheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!