Nem fáj a foga egy kis békaturmixra vagy hódpézsmás strucclikőrre, de szívesen megnézné, milyen az?

2021. június 28. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Békából készült smoothie, rántott tehéntőgy és egy német specialitás, az atkák emésztőnedveivel érlelt úgynevezett atkasajt – ilyen és ehhez hasonló gusztustalanságakat lehet megnézni egy berlini múzeumban, ami dedikáltan undorító ételeket mutat be.

A német fővárosban megtekinthető Disgusting Food Museum (Undorító Ételek Múzeuma) nem az első olyan intézmény, ahol az emberek megcsodálhatnak minden olyasmit, ami után tuti elmegy az étvágyuk. Korábban már a svédországi Malmőben is múzeumot szenteltek a kicsit sem étvágygerjesztő, leginkább étvágylohasztó ételeknek.

Ezekben a múzeumokban nem országok szerint csoportosítják a furcsa fogásokat, hanem élelmiszercsoportok szerint. Így több fogásból álló menüként is megélhető a kiállítás – mondta az MTI szerint Martin Völker, a berlini múzeumigazgató. A menü az italokkal indul:

ide tartozik a hódpézsmával, azaz a hód végbele és ivarnyílása között elhelyezkedő mirigyek által kiválasztott anyaggal ízesített ital, vagy a strucctojással készített likőr.

A múzeumban nem csak távoli országok ételeit mutatják be, így kapott helyet a visszataszító ételek tárlatában a libamáj is.

A látogatók a kiállításon közelről megtekinthetik, megszagolhatják és le is foltozhatják az ételeket, de nem ehetnek belőlük. Völker szerint a kiállítással nem csak a konkrét gusztustalanságokra akarják felhívni a figyelmet, a tárlatnak az is a célja, hogy a fenntarthatóságról és az állatok jólétének kérdéséről is felvilágosítsa a látogatókat. Az igazgató azt állítja, hogy a kiállítás miatt egy állatot sem öltek meg szükségtelenül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!