Egy 16 éves magyar srác csocsóasztala nyerte a Lego versenyét

2021. június 27. – 16:45

Egy 16 éves magyar srác csocsóasztala nyerte a Lego versenyét
Kép: Lego Ideas

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 16 éves magyar fiú, Fehérvári Donát nyerte a legutóbbi Lego Ideas versenyt, és elképzeléséből hamarosan termék lesz – írja a Brothers Brick. Fehérvári legofigurákkal működő csocsóasztalt tervezett, ezzel bizonyult a legjobbnak.

Az Ideas a Lego népszerű versenye, amin bárki elindulhat valamilyen saját ötlettel, amit létező legoelemekből meg lehet építeni. Az Ideas legutóbbi, We love sports! című fordulójának sport volt a témája, és több mint 800 pályamű érkezett rá tavaly december és idén február között. Az eredményhirdetés szombaton történt a Lego Con nevű rendezvényen, a legtöbb szavazatot a csocsóasztal kapta.

Kép: Lego Ideas
Kép: Lego Ideas

Az indulókat a verseny oldalán lehet végigböngészni, Donát csocsóasztaláról pedig itt találhatók fotók. A győztes legnagyobb nyereménye, hogy ötlete megvalósul, vagyis a csocsóasztalból megvásárolható termék lesz majd. Az eredeti tervet a Lego mérnökei finomítják még, és akár jelentősen át is alakítják, de az ötletgazda az eladásokból kap majd jogdíjat.

Nem Fehérvári az egyetlen magyar, aki ilyen sikert ér el: egy másik Ideas-versenyző, Szabó Máté 2016-ban állt elő egy legóból készült Steamboat Willie (Mickey egér klasszikus gőzhajója) ötletével, és 2019-ben a készlet a boltokba került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!