Rendőr itatta meg a Szolnokról elkóborolt és kitikkadt lovat

2021. június 20. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

De szép történet! Egy vízirendőr találta meg azt a lovat, amelyik Szolnokról elszabadulva otthonától nyolc kilométerre kóborolt el. A rendőr a kezéből két flakon ásványvízzel itatta meg a nagy hőségben kitikkadt állatot.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa szombaton szolgálatban volt, amikor délután három óra körül Dobapusztánál a gáton egy szabadon legelő lóra lett figyelmes. A vízirendőr óvatosan megközelítette a lovat, aki – mint a Police.hu-n olvashatjuk – barátságosan fogadta a közeledést. Az állat szemmel láthatóan szomjas volt a tikkasztó hőségben, ezért a rendőr a kezéből megitatta két flakon ásványvízzel, és a kóborló jószágról jelentést tett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tevékenység-irányítási Központnak.

Az ügyeletes tiszt tájékoztatta a kollégát, hogy korábban bejelentés érkezett a rendőrségre egy Szolnokról eltűnt lóról. Amíg az állat gazdája a helyszínre érkezett, a rendőr a gáton sétált az őt követő lóval, hogy az ki ne menjen a közelben lévő úttestre. A 2 éves csikó szemmel láthatóan megörült, amint meghallotta gazdáját, aki épségben vihette haza az elkóborolt állatot.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!