Rekordnak számító, 7,8 millió forintnyi dollárért kelt el egy terelőkutya egy árverésen

2021. június 15. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Világrekordot jelentő 35 200 ausztrál dollárért (7,8 millió forint) kelt el egy ausztrál kelpie egy hétvégi online munkakutya-aukción – írja az MTI.

Az Eulooka Hoover nevű közel két és fél éves kant egy névtelenséget kérő juh- és marhatenyésztő vásárolta meg. Tenyésztője és trénere, David Lee szerint Eulooka Hoover ösztönösen jól bánik a jószágokkal.

„Kedvesen viszonyul hozzájuk és pontosan érti, hogy mi történik. Képes beindítani a nyájösztönüket és békésen rávenni őket arra, hogy azt csinálják, amit kell, egyszerűen ilyen a természete”

– mondta Lee.

A munkakutyák esetében a korábbi rekord 18 900 font (7,7 millió forint) volt, amelyet egy border collie-ért fizettek ki tavaly Nagy-Britanniában.

Az ausztrál kelpie egy pásztorkutya fajta, amelyet fáradhatatlan munkakedv jellemez. Eredete a 19. századig nyúlik vissza.

A Casterton Kelpie Association szokásos évi aukcióján 51 munkakutyára és kölyökre licitálhattak az érdeklődők. Egy kölyök kelpie az aukció történetében rekordot jelentő 9050 ausztrál dollárért kelt el.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!