Daruval emelték be a győri állatkertbe az új lakót, ami egy elefánt

2021. június 4. – 08:52

frissítve

Daruval emelték be a győri állatkertbe az új lakót, ami egy elefánt

Másolás

Vágólapra másolva

„Megérkezett az elefánt a győri állatkertbe” – írta Facebookon Dr. Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere, és mellé egy képet is közzétett az eseményről, amin az látható, amint egy daru beemel egy nagy konténert. Később arról is tett fel pár képet, ahogy a Bubu névre keresztelt elefánt elfoglalta új lakhelyét.

Még májusban írt a Kisalföld arról, hogy a Xantus János Állatkertbe számos új lakó érkezett és érkezik még, valamint a Modern Városok Program részeként több fejlesztés is megvalósulhatott.

Dr. Andréka György, az állatkert igazgatója a lapnak azt mondta, a 2,9 milliárd forintnyi kormányzati támogatásból fordítottak az új főbejáratra, a parkolóra, a sétautakra, a csimpánzok, a tigrisek és a medvék helyére, és kialakítottak egy orrszarvú-bemutatót is. A törpevíziló-bemutatóban egy víziló pár kapott helyet. Az intézménybe pápaszemes pingvinek is érkeztek – azért ők, mert szerették volna megmutatni az embereknek, hogy Afrikában is élnek pingvinek – fogalmazott az igazgató, aki azt is mondta, hogy a készülő elefántházat és -kifutót a tervek szerint júniusban adják át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől