1,3 millió dollárért kelt el Hongkongban a világ legdrágább parkolóhelye

2021. június 3. – 22:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg a világ minden nagyvárosában drága a parkolás, de talán sehol nem vészes a helyzet annyira, mint Hongkongban, ahol nemrég megdőlt a világ legdrágábban eladott parkolóhelyének rekordja: 1,3 millió amerikai dollárért, vagyis 370 millió forintért vettek meg egy autónyi helyet a város legpuccosabb negyedében – írta meg a HypeBeast.

A város nyugati részén fekvő Mount Nicholson környéke a legtágasabb, extravagáns és legdrágább lakóhelyeit kínálja. Mindezt persze borsos áron, hiszen az itteni lakások átlagosan 100 millió dollárba kerülnek, és vérlázító módon még így sem jár hozzájuk parkolóhely.

Annak, aki itt vesz lakást, feltehetően nem jelent problémát, hogy a lakás árának századáért kell parkolóhelyet is vennie magának. Az itt lévő helyeket ráadásul aukcióval adják el, így az áhított kis földdarabkák ára elég könnyen csillagászati összegre duzzad.

Mindezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Hongkong a világ leggazdagabb városa, miután itt minden hetedik ember dollármilliomos. Emellett persze a városban minden ötödik ember a szegénységi küszöb alatt él, a két véglet pedig sosem volt még ilyen távol egymástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!