Spárgareceptet találtak a belga jogi adatbázisban

2021. június 02. – 14:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy spárgás étel receptje bukkant fel a belga jogi adatbázisban: törvények és rendeletek közé beszúrva találták meg helyi ügyvédek. A receptet véletlenül másolhatták bele a gyógyszerek és orvosi cikkek áráról szóló rendelet szövegébe. A recept utolsó mondatával (Bon Appétit!) jó étvágyat kíván, majd folytatódik a jóval komolyabb jogi szöveg – írja a BBC News.

Az MTI a szemlében azt írja: a hibát akkor fedezték fel, amikor a törvényeket, rendeleteket és hivatalos közleményeket közzétevő hivatalos belga lap francia nyelvű változatát, a Moniteur Belge-et frissítették a szakértők. „Találunk néha hibát a szövegben. De receptet még sohasem láttunk” – nyilatkozta egy ügyvéd.

Egy másik a Twitteren meg is osztott egy fotót a receptről, mellé pedig azt írta:

„Elegem van azokból, akik azt mondják, a Moniteur Belge használhatatlan. Mindent meg lehet benne találni: törvényeket, határozatokat, recepteket, bármit.”

A hat lépésből álló receptet azóta törölték az adatbázisból.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!