Cukros meló, azaz hogy lopjunk ketten üdítőt, ha méhek vagyunk

2021. május 27. – 20:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A méhekről már régóta tudjuk, hogy ügyes rovarok: tudnak számolni, tanulnak egymástól, és eszközöket is használnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy remekül áll nekik a cilinder. Ezek után talán nem olyan meglepő a videó, ami São Paulóban készült, és amin az látható, ahogy két méh mindent beleadva leszedi egy Fanta kupakját, hogy hozzáférjenek a cukros üdítőhöz.

Bár a videón úgy tűnhet, hogy a két méh rájön, hogy ha az óramutató járásával ellentétesen csavarják a gigászi akadályt, akkor az lepattan, de ez nem biztos, hogy így történt. A legvalószínűbb az, hogy a kupakot az üdítő jogos tulajdonosa már lecsavarta, és csak az flakon szájára tette, így a méhek csavarás nélkül leemelték. Az is lehet, hogy a méhek emelték, a flakon szája nedves volt, a menet pedig magától csavarintott a kupakon.

Az azonban biztos, hogy a két mestertolvaj csapatként együttműködve ügyesen leküzdött egy hatalmas akadályt. Persze előfordulhat, hogy a sikerélményük rövid életű volt, mert könnyen beleeshetnek az üdítőbe, ahol megfulladnának, de remélhetőleg a videózó emberek ezt megakadályozták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!