Kiegyenesítették az érthetetlenül oldalt váltó szobi kerékpársávot

2021. május 20. – 23:53

Másolás

Vágólapra másolva

Két hete írtuk meg, hogy Szobon sajátos megvalósítással készült kerékpársáv. A kormány 2019-ben kiírt pályázatán az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárúthoz csatlakoztatták a Szob-Ipolydamásd kerékpárutat, ennek egy Szobon belüli szakaszán született a furcsa megoldás.

A meglevő aszfalton kellett volna burkolati jellel kialakítani egy gyalog-és kerékpársávot, de egy ponton a kerékpársáv érthetetlen módon áttért a szemközti oldalra. A régi állapot így nézett ki:

A korábbi megoldás – Kép: olvasói fotó
A korábbi megoldás – Kép: olvasói fotó

A helyi önkormányzat már akkor úgy reagált, hogy a szakasz áttervezésre szorul, és a jelek szerint komolyan gondolták a dolgot. A napokban ugyanis átfestették az érintett sávot, a rémes oldalváltás megszűnt, így minden bizonnyal biztonságosabbá vált a közlekedés az úton. Egy helyi lakos nyilvános Facebook-posztban dokumentálta az új helyzetet, képeiből az is kiderül, hogy nemcsak az oldalváltást számolták fel, hanem más problémás megoldásokat is. Egy helyen például a kerékpárutat rávezették a járdára, mert útban volt egy sorompó. Azóta a sorompót áthelyezték, és már a kerékpársáv sem a járdán halad.

És ahogy most az út kinéz – Kép: olvasói fotó
És ahogy most az út kinéz – Kép: olvasói fotó
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!