Arad polgármestere fabaglyokkal ijesztgeti a város varjait, hátha akkor elmennek

2021. május 14. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Arad önkormányzata azt reméli, hogy a baglyokra hajazó kreációk, úgynevezett madárijesztők segítenek majd elűzni a varjakat a városból, írja a Főtér.ro.

Az önkormányzat szerint a városba költözött vetési varjak megkeserítik a helyiek életét, mert hangosan kárognak, kukákból csemegéznek és mindent telepiszkítanak. A vetési varjak védettek, így sem a fészkekhez, sem a madarakhoz nem nyúlhatnak a helyiek: ezért döntött a város a madárijesztgetés mellett.

A Milvus Csoport nevű Madártani és Természetvédelmi Egyesület szerint a városon kívüli fasorok, ligetek megszűnése vezetett ahhoz, hogy a madarak a városon belülre költöztek, így a megoldást inkább az jelentené, ha mesterségesen létrehozott fészkelőhelyeket biztosítanának az állatoknak a tollas madárijesztők helyett.

Călin Bibarţ helyi polgármester viszont azt mondta, a fabaglyos-akasztós módszer a világ egyéb pontjain már bizonyította működését, így reméli, Románia varjai is bedőlnek majd az ijesztgetésnek. A varjak egyelőre nem nyilatkoztak arról, mit szólnak a dologhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!