Meg se látszik rajta, de Homer Simpson 65 éves lett

2021. május 12. – 16:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Simpson család a 32. évadánál tart, nemrég ment le a tévében a hétszázadik része, ezzel pedig a legrégebb óta futó, forgatókönyv alapján készülő, főműsoridős sorozat. A családfő, Homer Simpson pedig pont ma ünnepli a 65. születésnapját.

A 700 rész alatt Homer és a családja megszámlálhatatlan kalandon, hülyeségen, konfliktuson ment keresztül, két dolog viszont Homer életében állandó volt végig.

Az egyik, hogy úgy általában hogyan reagál az elé gördített akadályokra. Erről John Swartzwelder, a Simpson család egyik írója mesélt a New Yorkernek. Swartzwelder elmondta, hogy Homer karakterének a titka, hogy valójában egy beszélő kutya.

„Igen, ő egy nagy kutya. Az egyik pillanatban ő a világ legszomorúbb embere, mert éppen elvesztette a munkáját, vagy leejtette a szendvicsét, vagy véletlenül megölte a családját. Aztán a következőben pedig a világ legboldogabb embere, mert talált egy pennyt – akár az egyik elhunyt családtagja alatt. Nem igazából kutya, természetesen – annál okosabb –, de ha kutyának írod meg, akkor sosem tévedhetsz” – mesélte az író, aki a kezdetektől 2003-ig dolgozott a sorozat írójaként.

A másik, hogy Homer rengeteg hülyeséget csinált az évtizedek alatt, de egy dolgot sosem. Erről Matt Groening, a sorozat kitalálója beszélt még 2010-ben az Entertainment Weeklynek. Groening hellyel-közzel a családjáról mintázta a sorozatbeli családot, a neveket legalábbis egészen biztosan a rokonaitól vette: az apját Homernak, az anyját Margaretnek hívták, és van Maggie és Lisa nevű testvére is. Az apja nem bánta, hogy róla mintázta a fia a sorozatbeli apukát, de egy feltétele azért volt: Homer sosem lehet gonosz a feleségével.

„Azt mondta, hogy ez egy szabály, ami egyébként megfelel annak, ahogy az anyámmal bánt. Mindig nagyon kedves volt vele. Nem tudom, hogy ezt a szabályt valaha kimondtuk-e a műsoron dolgozó embereknek, de valahogy mindenkinek egyértelmű” – mesélte Groening.

Homer egyébként a sorozatban 34 és 40 éves kor között mozog, de miután a Simpson család a legtöbb rajzfilmhez hasonlóan lebegő idővonalas szerkezettel készül, ezért valójában nem öregszik egyáltalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!