Kedélyesen pecázgatott az ausztrál horgász, amikor megpillantotta a lábánál tekergőző mérges kígyót

2021. május 3. – 13:25

frissítve

Kedélyesen pecázgatott az ausztrál horgász, amikor megpillantotta a lábánál tekergőző mérges kígyót
Fotó: Gippsland Snake Catchers

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyes részein igencsak veszélyes tud lenni, ha a kígyók elkezdenek kígyózni. Tudja ezt jól a 80 éves Bob Thatcher is, aki horgászás közben egy tigriskígyót pillantott meg csónakjában. A tigriskígyóról tudni kell, hogy a világ egyik legveszélyesebb mérges kígyója, mérge véralvadás-gátlót tartalmaz, ezenkívül izombénulást és fulladást is okoz, nagyon hamar halálos tud lenni a marása.

Nem csoda, hogy Bob Thatchert is leverte a víz, amikor észrevette pikkelyes potyautasát. „Először fel sem ismertem, valami fura tárgynak tűnt. Körülbelül 30 centire volt a lábamtól és a nyelvét nyújtogatta”, mesélte a Guardiannek. Szorult helyzetbe került: a csónak olyan apró volt, hogy nem igazán tudott hova hátrálni a kígyó elől, és mivel több mint 10 kilométerre volt a parttól, az sem lett volna megoldás, hogy kiugrik a csónakból. Mindez az ausztráliai Wellington-tavon történt. Valószínűleg azt hitte a csónakról a kígyó, hogy már a szárazföld, ezért mászhatott be Bob Thatcher mellé.

Bob Thatcher csónakja – Fotó: Gippsland Snake Catchers
Bob Thatcher csónakja – Fotó: Gippsland Snake Catchers

Thatcher rádobta a pulcsiját a kígyóra, majd beindította a motort, és elindult a part felé. Közben felhívta a fiát, aki azonnal riasztotta a hatóságokat. 30 percig tartott mire partot ért; ha ez alatt megmarta volna a kígyó, biztosan meghalt volna. Geoffrey Isbister a kígyók szakértője, azt mondta az esetről, hogy a horgász nagyon szerencsés volt, ugyanis az elmúlt öt évben Ausztrália keleti részén több halálesetet is okozott a tigriskígyó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!