Ismerje meg Long Boi-t, a világ legnagyobb vadkacsáját

2021. április 29. – 20:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hadd mutassuk be Long Boi-t, aki valószínűleg a világ valaha volt legnagyobb vadkacsája (igaz, ez a cím vitatható, hiszen Long Boi valójában csak félig vadkacsa). A méretes vízimadarat csütörtökön fedezte fel magának a Reddit és a Twitter népe, a róla szóló posztok pedig összesen már több mint százezer lájknál és megosztásnál járnak.

Long Boi – Fotó: Instagram
Long Boi – Fotó: Instagram

Hosszú Fiú az Egyesült Királyságban található Yorki Egyetem kampuszán tengeti napjait, és komoly rajongótáborral rendelkezik. Több mint 10 ezer követője van Instagramon, az egyetemen pedig diákszervezetet is alapítottak a tiszteletére. 2020-ban az Egyesült Királyság egyetemi kampuszain élő legjobb vízimadár címet is megkapta.

Az Instagram-oldala szerint hivatalosan 70 centiméter magas szárnyas kivételes méreteit minden bizonnyal annak köszönheti, hogy csak egyik szülője volt vadkacsa. Másik szülője a rendelkezésre álló információk szerint egy indiai futókacsa volt, akiknél nem számít akkora ritkaságnak a 70 centis magasság. A Wikipedia szerint általában 50-76 centiméteresre nőnek meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!