Gődény György és az Orvosok a tisztánlátásért csoport tagjai nyerték el az első Laposföld-díjat

2021. április 23. – 19:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szkeptikus Társaság idén először kiosztotta a Laposföld-díjat, amit az kaphatott meg, aki az elmúlt évben a társaság közönsége és az egyesületük tagsága szerint egyaránt a legtöbbet tette a tudomány és a józan ész társadalmi elfogadottsága ellen.

A mezőny nagyon erős volt, igazi nehézsúlyú konteósok szerepeltek benne. Íme a jelöltek, és jelölésük indoklása:

  • Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei, „a járvány ideje alatt kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért”,
  • Szendi Gábor, „a tudomány félremagyarázásáért, valamint a saját üzletének és termékének propagálásáért”
  • Prof. Kásler Miklós miniszter úr, a Magyarságkutató Intézet és Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke, a „a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért,”
  • Schobert Norbi, alias „A nemzet biokémikusa”, „fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért”.
  • Varga „C-peptid” Gábor „a Covid világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért.”.

A Szkeptikus Társaság szavazással döntötte el, hogy ki nyerje a díjat. Az elismerést Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei nyerték. A második legtöbb szavazatot Kásler miniszter úr, és Baltavári Tamás kapták.

A díjkiosztó élőjét itt tudják megtekinteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!