Járványkompatibilis maszkban ropással indult be a fesztiválszezon Mexikóban

2021. április 18. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április elején akadt még néhány mexikói fesztivál, amit lemondtak a járvány miatt: de nem úgy az úgynevezett el el Festival de la Cumbiát, azaz a Cumbia Fesztivált, melyet ezen a hétvégén tartottak Mexikóvárosban.

A fesztiválnak nagy hagyománya van Dél-Amerikában, a duda, a fuvola, a dob és a tánc együttese a térség tradíciójára, történelmére és kultúrájára való megemlékezést szolgálja a résztvevők számára. A „cumbia” maga egész Latin-Amerika egyik legnépszerűbb tánca, mely a gyarmati időkben alakult ki Kolumbiában, majd elterjedt a kulturális fúzió szimbólumaként.

A fesztivált idén is megtartották Mexikó fővárosában, Mexikóvárosban: azonban a járvány miatt most a tömeges tánc és mulatás helyett autókban vagy autók mellett állva, maszkban táncolva.

Fotók: V Medios y Media/Getty Images Fotók: V Medios y Media/Getty Images
Fotók: V Medios y Media/Getty Images

Mexikóváros tavaly a Vive Latino-t, az egyik legfontosabb zenei fesztivált tartotta meg a járvány ellenére, ekkor még a komolyabb járványügyi intézkedések helyett csak lázat mértek az embereknek, de a résztvevőknek nem kellett távolságot tartaniuk. Jelenleg az országba bárki szabadon beutazhat, de ahogy azt a CNN írja, Mexikóban korábban sem voltak szigorúbb járványügyi korlátozások: sok járványügyi szakértő jelezte is a kormány felé, hogy ez szoros összefüggésben lehet az új fertőzöttek és a halálesetek számával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!