Nyaralást szerveztek Görögországban, de a látogatók a járvány miatt nem hagyhatták el a hotelt

2021. április 18. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem 200 holland turista indult hétfőn egy nyolc napos önkéntes, úgynevezett nyaralásra Görögországba, írja a Reuters.

A nyaralásos teszt lényege az volt a görög üdülőhelyen, hogy megbizonyosodhassanak arról, hogy a világjárvány idején is lehet-e biztonságosan üdüléseket szervezni. Az új üdülőformátum lényege, hogy a kísérleten résztvevők

  • all-inclusive hozzáférést kapnak a hotel medencéihez, éttermeihez, egyéb létesítményeihez;
  • de a hotelen kívülre (a városba, a tengerpartra) nem mehetnek, csak a szálloda teraszairól nézhetnek körbe;
  • a szálloda vendégeinek legalább 1,5 métert kell tartaniuk egymástól;
  • és koronateszteket kell elvégezniük az utazás előtt, alatt, után, hazautazásukat pedig egy 5 napos karantén követi.

A korlátok ellenére nagy volt a kereslet a kísérletre, a lehetőségre mintegy 25 ezer jelentkezés érkezett. A kísérletet szervező Sunweb szerint a tesztnyaralás megmutatja majd, hogy az emberek még szigorú biztonsági előírások mellett is élvezhetik a nyaralást, így óvatosan, de elő lehet készíteni a turizmus újbóli megnyitását.

A Sunweb vezérigazgatója azt is hozzátette, a korlátokkal teli nyaralás „hosszútávon nem élhető, de valahol el kell kezdeni”.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom