Levágták a világ leghosszabb körmét

2021. április 08. – 11:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hétvégén levágatta a körmét a világ leghosszabb körmű nője: a houstoni Ayanna Williams a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, miután 2017-ben majdnem 5,8 méteresnek mérték a körmeit összesen. Akkortájt több mint 20 óránál több ideig tartott, hogy megmanikűrözzék.

Williams körmét hétvégén egy texasi bőrgyógyásznál vágták le, akkor összesen 7,3 méteresnek mérték. A vágáshoz nem hagyományos ollót használtak, hanem ránézésre egy miniflexet – ezzel estek neki az első körömnek, amit egészen 1990-től kezdve növesztett.

„A körmeimmel vagy anélkül is egy királynő leszek. Nem a körmeim határoznak meg engem, én határozom meg a körmeimet”

– idézte a nőt a Guinness.

Williams a CNN cikke szerint azt tervezi, hogy a vágás után csak 15 centiméteresre növeszti meg a körmeit, amikkel már valószínűleg fel tudja majd húzni a lepedőt, és mosogatni is tud. Levágott körmét a különleges, furcsa, bizarr dolgokat gyűjtő Ripley's Believe It or Not! orlandói múzeumában állítják majd ki.

A világ leghosszabb körme Lee Redmondé volt: ő 1979-ben kezdte el növeszteni a körmét, és egészen 8,5 méteres hosszúságig növesztette is, ám egy 2009-es autóbalesetben végül elvesztette őket.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!