Teljesen értelmetlen, de váratlanul megnyugtató látvány a Toxic léptetőmotorokon előadva

2021. március 22. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha az ember azt gondolná, hogy a különféle, alapvetően teljesen más célt szolgáló gépeken előadott zene fejlődése megállt az internetes őskövületnek számító Floppotronnál, vagy a We are the championst előadó Forma-1-es motornál, akkor nagyobbat nem is tévedhetne.

A műfaj él és virul, és a hobbielektronika egyre népszerűbbé válásának köszönhetően újabb és újabb idióta kütyükből faragnak hangszereket lelkes amatőrök.

Az egyik nagyon népszerű műfaj mostanában a házi készítésű robotok egyik alapkellékének számító léptetőmotorok befogása zenecsinálásra. Itt lent az látható és hallható, ahogy négy léptetőmotor előadja Britney Spears Toxic című slágerét.

A videó készítője azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy mivel csak négy motorja van, de nyolc sávra van szétbontva a szám, ezért 4-4 sávra osztotta a zenét, és két részletben vette fel a számot. Majd a két videót egymásra illesztette.

Ezért tűnik szellemképesnek a videó, és éppen ettől annyira furcsán megnyugtató a megtekintése.

Ha valaki esetleg nem lenne teljesen otthon a különféle elektromotorokban, azoknak egy hevenyészett definíció: a léptetőmotor egy olyan kefe nélküli egyenáramú motor, amelynek egy fordulata meghatározott számú, egyenlő méretű lépésből áll össze, így a motort könnyedén lehet utasítani arra, hogy felvegyen bizonyos pozíciót, és azt meg is tartsa, nincs szükség hozzá szenzorokra a pozíció meghatározásához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!