Hivatalos javaslatban kéri egy fideszes képviselő, hogy nevezzék át a XV. kerületi művelődési központot Conchita Wurstra

2022. február 1. – 14:33

frissítve

Hivatalos javaslatban kéri egy fideszes képviselő, hogy nevezzék át a XV. kerületi művelődési központot Conchita Wurstra

Másolás

Vágólapra másolva

Annyira kiverte a biztosítékot a XV. kerület fideszes képviselőinél, hogy a Csokonai Kulturális Központban január 22-én megtartott ünnepi előadáson az egyik férfi szereplő részben női ruhát is viselt (egy sótartót alakított, a ruha egyik fele vőlegény öltöny = bors, másik fele pedig menyasszonyi ruha = só volt), hogy egyikük hivatalos javaslatot nyújtott be a kulturális központ névváltoztatásáért.

A darab, amit ennyire elfogadhatatlannak tartottak a Soharóza társulat „Dalok a kamrából” című előadása volt, írja a 444.hu azzal, hogy arról szólt, hogy a járvány és a lezárások hogyan változtatták meg a gasztronómiai, étkezési, sütés-főzési szokásainkat. A Dalok a kamrából valóban a gasztronómiai trendekről szólt, még gasztrotanácsadót is alkalmaztak Mautner Zsófia személyében. A darabra Szalay Kornél Géza fideszes önkormányzati képviselőt is meghívták, mire aztán megírta a Facebookon: „A CSOKONAI újranyitása a XV. kerületben, avagy az LMBTQ landolása a kerületi kultúrában?” induló posztját. A 444-nek az alkotók azért elmondták akkor, hogy nincs tudatos melegtematika a darabban.

A Mihály Zoltánné képviselő által benyújtott határozatot sürgősséggel adták be azért, mert „Csokonai nevének a gyalázása nem tűr halasztást”. Az indokló részben az áll, hogy „arcunkba tolják a legújabb őrületet, az LMBTQ elfogadását”, és hogyha „már szétverik a múltat, ne használják hozzá nemes költőnk nevét, ne alázzák meg Csokonai Vitéz Mihály nagyságát (...) már csak azért se, mert ebben az új szellemiségben kétlem, hogy lesz-e művészet, művelődés valaha is. (...) keressenek az irányultságukhoz illeszkedő névadót, például az önökhöz közel álló Conchita Wurstot.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!