Az oltatlanok kórházba kerülési kockázata 29-szeres a beoltottakéhoz képest

2021. augusztus 26. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az új típusú koronavírus ellen beoltatlan emberek körében a kórházi kezelések aránya több mint 29-szerese volt a teljesen beoltottakénak Los Angeles megyében, az Egyesült Államok legnépesebb megyéjében, írja az MTI. Az eredeti tanulmány itt érhető el.

A teljesen beoltott (mindkét oltást felvevő) emberek a nem beoltottakhoz képest jelentősen kisebb valószínűséggel szorultak kórházi kezelésre, kerültek intenzív osztályra, szorultak gépi lélegeztetésre vagy haltak meg a koronavírus okzota Covid-19 következtében, derül ki az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) új jelentéséből.

Május 1. és július 25. között a hivatalos adatok szerint 43 127 Los Angeles megyei lakos lett koronavírus-fertőzött, közülük 10 895 (25,3 százalék) volt teljesen beoltva, 1431 (3,3 százalék) kapta már meg az első oltást, 30 801 (71,4 százalék) pedig nem volt beoltva.

Az oltatlanok körében a megfertőződési arány július 25-én 4,9-szerese, a kórházi kezelési arányuk 29,2-szerese volt a teljesen beoltott emberekhez képest.

A megyei egészségügyi tisztviselők a szerdai közleményben megjegyezték, hogy a jelentésben szereplő megállapítások „aláhúzzák, hogy a koronavírus elleni átoltottság növelésére irányuló erőfeszítések – más megelőzési stratégiákkal összehangolva – alapvető fontosságúak a Covid-19 miatti kórházi kezelések és halálesetek megelőzésében”.

A Los Angeles megyei közegészségügyi hivatal szerdán 3 322 új megbetegedést és 36 új, Covid-19-hez kapcsolható halálesetet erősített meg a több mint tízmillió lakosú megyében, ezzel a világjárvány kezdete óta már összesen 1 391 363 pozitív esetet és 25 150 halálesetet regisztráltak. Koronavírus-fertőzés miatt jelenleg 1747 ember van kórházban a megyében, 27 százalékuk intenzív osztályon fekszik a hivatal szerint.

A hivatalos adatok alapján a 12 éves és idősebb Los Angeles megyei lakosok mintegy 73 százaléka kapott legalább egy adag vakcinát, 64 százalékuk teljesen be van oltva a koronavírus-fertőzés ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!