Tíz perc töltéssel 280 kilométer: hibrid autókba való új akkumulátort mutatott be a CATL

2024. október 24. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Bemutatta első olyan hibrid autókra tervezett akkumulátorát a CATL, amely egyetlen elektromos töltéssel 400 kilométeres utazást tesz lehetővé. A Freevoy Super Hybridet többek között olyan kínai elektromos járműgyártók fogják használni, mint a Li Auto, a Geely és a Chery.

Hamarosan 30 hibrid modellben találkozhatunk ezzel az újítással.

Ezek az új, kiterjesztett hatótávolságú hibrid autók nagyobb akkumulátorcsomaggal rendelkeznek, mint más hibridek, és szinte kizárólag elektromos árammal működnek. Az autókba szerelt benzinmotor csupán energiabankként működik, ez tölti fel ugyanis a gépjárművekbe szerelt akkumulátorokat. Az akkumulátor emellett 4C szupergyors töltési képességének köszönhetően mindössze

10 perces töltéssel már több mint 280 kilométer hatótávot tesz lehetővé,

így az autóvezetőknek sem a gyakori megállások, sem a lassú töltés miatt nem kell aggódniuk.

Ezeknek az úgynevezett „hatótáv-növelt hibrid autóknak” az előnye, hogy nagyobb hatótávolságot kínálnak, mint az elektromos autók, és olcsóbbak, mint a benzines modellek. Az idei év első kilenc hónapjában a járműtípus eladásai több mint kétszeresére nőttek a 2023-as év azonos időszakához képest, és idén több mint 10 új modellt dobtak piacra a kínai gyártók.

A CATL a megnövekedett keresletet látva az új akkumulátort a kínai és potenciálisan a tengerentúli autógyártók számára is elérhetővé kívánja tenni. A vállalat garantálja, hogy az akkumulátor hidegben is megbízható teljesítményt biztosít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!