Új funkciók jönnek az Instagramra a fiatalok szexuális kizsákmányolása ellen

2024. október 18. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta új funkciók bevezetésével próbálja csökkenteni az Instagramon zajló szexuális kizsákmányolást. A cél az, hogy a platform megakadályozza, hogy a fiatal felhasználóktól meztelen képeket zsaroljanak ki, írja az NBC News.

Az Instagram ennek érdekében csütörtöktől automatikusan blokkolja azokat a követési kéréseket, amelyek olyan fiókoktól irányulnak tinédzser felhasználók felé, ahol korábban gyanús viselkedést jelentettek. A platform az ilyen fiókok elől elrejti a fiatalkorú felhasználók követőit és követéseit azért, hogy a rosszakarók ne tudják ezeket zsarolásra felhasználni.

Az Instagram ezenkívül a közvetlen üzenetekben elhomályosítja az olyan képeket, amiket az algoritmus meztelenséget tartalmazóként azonosít. Ez a funkció automatikusan bekapcsolódik a 18 év alatti felhasználók számára.

A cég azt is közölte, hogy megszünteti a képernyőképek vagy képernyőfelvételek készítésének lehetőségét az Instagram közvetlen üzeneteiben vagy a Facebook Messengeren keresztül elküldött, automatikusan eltűnő fényképekről és videókról.

Antigone Davis, a Meta globális biztonságért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy egyre gyakoribb a meztelen képek megosztása a közösségi platformokon. „Sokakat a pénz motivál a bűncselekmény elkövetésében, és azt látjuk, hogy az ilyen szabálysértések száma nőtt” – mondta.

A múlt hónapban a Meta azt is bejelentette, hogy minden 18 év alatti felhasználói fiókot automatikusan „tinifiókká” alakít át, szigorúbb adatvédelmi beállításokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!