Ismeretlen eredetű pacák borították el Új-Fundland partjait

2024. október 13. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Titokzatos fehér pacák sodródtak Új-Fundland délkeleti partjaira az utóbbi időben, a kanadai hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. A BBC azt írja, a furcsa állagú anyagot egy helyi környezetvédő, Stan Tobin fedezte fel – a Ship Cove-ban élő férfi rendszeresen járja a partokat, így vette észre az utóbbi időben elszaporodó, körülbelül 15 centi átmérőjű fehér pacákat.

„Mintha valaki megpróbált volna kenyeret sütni, és pocsék munkát végzett volna” – írta körül Tobin a pacákat, amelyek szaga elmondása szerint növényi olajra emlékeztet, kezdetben pedig hungarocellnek nézte. Összesen már több százat látott elszórva a parton.

A pacákról készült fotók egy online csoportban kezdtek terjedni és hamar beindította a találgatásokat, sokan gombafajtára vagy penészre, volt aki paraffinviaszra tippelt. A környezetvédelmi hatóságok álláspontja szerint nem kőolajszármazékról van szó, ugyanakkor nem tartalmaz semmilyen biológiai anyagot sem.

„Valaki vagy valakik tudják, hogy honnan származik és hogyan került oda, és nagyon jól tudja, hogy nem szabadna itt lennie” – véli Tobin.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!