Kiderült, mi a Google és a Samsung közös, titkos projektje

2024. szeptember 6. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább egy éve pletykálnak már egy titkos Google-Samsung közös projektről, amivel a két óriáscég az Apple ellen szövetkezik. Most, némileg meglepő módon egy harmadik cég, a csipgyártó Qualcomm vezérigazgatója árulta el egy interjúban, mi lesz ez: egy kevert valóságra alapozó okosszemüveg (amit természetesen az ő egyik Snapdragon processzoruk hajt majd).

Ebben a termékkategóriában legutóbb az Apple villantott nagyot a méregdrága, és néha egészen scifiket idéző Vision Próval – amiről aztán a gyakorlatban hamar kiderült, hogy olyan sok mindenre amúgy nem használható. Ennek megfelelően nem is tarolta le úgy a piacot, ahogyan az Apple kütyüjeitől ezt megszokhattuk. A Qualcomm-Samsung-Google közös okosszemüveg megpróbál tanulni ebből, sokkal könnyebb és olcsóbb lesz, a számítási kapacitást pedig a felhasználó okostelefonjától veszi kölcsön, illetve erősen támaszkodik a felhőre is. A cél az, hogy a lehetőségek szerint minél kevésbé lehessen megkülönböztetni egy sima napszemüvegtől, és legyen nagyjából annyira kényelmes is a használata.

Sok konkrétumot (például a tervezett megjelenési dátumot vagy árat) nem árult el az interjúban Cristiano Amon, de azt hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia köré épül majd az egész. Ezt vélhetőleg a Google adja majd be a közösbe, a központi processzort a Qualcomm, minden mást meg a Samsung.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!