Ne dőljön be a 950 forintos BKK-bérletnek, csalók akarják megszerezni az adatait

2024. augusztus 16. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Kiberbűnözők próbálnak visszaélni a BKK nevével: a Budapest tömegközlekedési térképe Facebook-oldal féléves bérletet kínál, amivel 950,5 forintra jön ki egy havibérlet ára, amit a Facebook-posztokban megjelölt linken lehet megvásárolni. A posztokat az oldal már hirdeti is.

A BKK korábban közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy csalásról van szó: azt írták, hogy ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készültek, és nincs közük a BKK-hoz. Ezért a Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak.

„A BKK kéri továbbá, hogy ügyfelei legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákon, tehát többek közt a BudapestGO applikációban, vagy személyesen, a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyeken, illetve a BKK jegy- és bérletautomatáinál vegyék meg jegyüket, bérletüket, így biztosan elkerülik, hogy csalás áldozatai legyenek” – hívta fel a figyelmet a BKK.

A csalók egyébként nem tettek túl sok energiát abba sem, hogy az átverés hiteles legyen: a linkek még csak messziről sem hasonlítanak a BKK-platform linkjeire, és a felület is teljesen más.

„A csalások megelőzése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket” – írta a BKK.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!