Három magyar érem született az Európai Lány Informatikai Diákolimpián

2024. július 29. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Két ezüst-, egy bronzéremmel és egy dicsérettel tértek haza a magyar diákok a hollandiai Veldhovenben pénteken véget ért 2024-es Európai Lány Informatikai
Diákolimpiáról, az EGOI-ról – közölte a Neumann Társaság.

Az EGOI-n – a többi informatikai diákolimpiához hasonlóan – versenyprogramozási feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, először kreatívan az algoritmust kitalálva, majd azt kódolva.

A 2024-es EGOI-n a négyfős magyar delegációból ketten, Keresztély Zsófia, a budapesti Szent István Gimnázium diákja és Nagy Korina, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákja is ezüstérmet szereztek. Horváth Dóra, a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákja bronzéremmel tért haza, Nguyen Kim Dorka, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja pedig a verseny közel kétszáz versenyzője közül a második napi eredményéért dicséretet kapott.

„Az EGOI szervezőinek célja, hogy a verseny révén elősegítse a lányok részvételét az
informatika területén azáltal, hogy platformot biztosít számukra a nemzetközi szintű
versenyzéshez, valamint lehetőséget ad arra, hogy női példaképekkel ismerkedjenek meg. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy továbbra is él az a téves sztereotípia, miszerint a számítástechnika férfias szakma, emiatt sok lány még csak nem is fontolgatja ezt a területet, hiába van meg a tehetségük hozzá” – áll a Neumann Társaság közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!