A Google az eddigi legnagyobb bevásárlása előtt állhat

2024. július 16. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Google az eddigi legnagyobb bevásárlásának küszöbén állhat, 23 milliárd dollárért tervezi megvenni a Wiz nevű kiberbiztonsági startupot – írja a CNBC. A tévéadónak egy, a tárgyalásra folyamatra rálátó forrás azt mondta, hogy közel a megegyezés.

A Wiz 2020 indult, és Assaf Rappaport vezetése alatt olyan jól ment, hogy májusban 12 milliárd dollárra becsülték az értékét. A cég azzal foglalkozik, hogy cégvezetőknek és kiberbiztonsági szakértőknek betekintést nyújtanak a cégeik felhős tevékenységébe.

Ha nyélbe ütik az üzletet, akkor a Google ismét megerősíti, hogy milyen fontos nekik a kiberbiztonság ágazata – ami talán nem egy nagyon kockázatos lépés, hiszen a kibertámadások már a mindennapjaink szerves részét képezik. Két éve a Mandiant nevű kiberbiztonsági céget vásárolták fel, 5,4 milliárd dollárért.

Azonban nem tudni, hogy meddig tudják ilyen szabadon felvásárolni az ígéretes vállalatokat, ugyanis már több trösztellenes per is zajlik a cég ellen, amiket az USA igazságügyi minisztériuma indított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!