Saját klónján dolgozhat a TikTok

2024. május 31. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Márciusban az amerikai képviselőház nagy többséggel elfogadta azt a törvényt, amely elvezethet a TikTok betiltásához az Egyesült Államokban. A jogszabály előírja a közösségi oldal kínai tulajdonosának, hogy a hatályba lépést követő 6 hónapon belül adja el az Egyesült Államokban működő, 170 millió felhasználóval rendelkező leányvállalatát egy amerikai cégnek, ellenkező esetben annak működését megtiltják.

A Reuters értesülései szerint éppen ezért a TikTok tulajdonosa, a kínai ByteDance már az ajánlási algoritmus klónján dolgozik a 170 millió amerikai felhasználója számára, amely egy, a kínai anyavállalatától függetlenül működő applikációverziót eredményezhet.

A ByteDance már a törvényjavaslat elfogadása előtt elkezdte felosztani az applikáció forráskódját. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint ez akár az amerikai érdekeltségek diverzifikálásához is vezethet, bár a TikTok korábban azt nyilatkozta, hogy nem akarja eladni ezek egy részét sem.

A Reuters megkereste a témában a ByteDance-t is, akik nem reagáltak, de a cikk megjelenése után a TikTok X-profilján azt írták: a sztori félrevezető és tényszerűen nem pontos, de azt nem pontosították, hogy mely részeivel vannak problémáik. „Ahogy korábban is elmondtuk, a törvény által megkövetelt ”minősített leválasztás„, amely lehetővé teszi a TikTok számára, hogy továbbra is működjön az Egyesült Államokban, egyszerűen nem lehetséges: sem kereskedelmi, sem technológiai, sem jogi szempontból. És természetesen nem a törvény által megkövetelt 270 napos határidőn belül” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!