Lehet, hogy jön az OpenAi az Apple eszközeire

2024. május 20. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Közös bejelentést tehet az Apple és az OpenAI az Apple június 10-i WWDC fejlesztői konferenciáján. A Bloomberg szerint két cég együttműködéséről lesz szó, az iOS 18 fő újdonsága a mesterséges intelligencia lehet. Az OpenAI-nak kihívást jelenthet megbirkózni az Apple-felhasználók rohamával.

Az eddig is várható volt, hogy valamilyen formában az Apple eszközein is használhatjuk majd a mesterséges intelligenciát, de az új hír, hogy valószínűleg nem csak az eszközökre telepítve, hanem akár a felhőből is.

Mire számíthatunk?

Az Apple várhatóan az iOS és iPadOS számos előre telepített alkalmazását átdolgozza, többek között megújulhat a levelezés, a fotók, a jegyzetek, a spotlight, az Apple Music, az Apple Maps, a Messages, az egészség app, az iWork-csomag is.

A cupertinói cég állítólag a Sirit „beszédesebbé” teszi, és ezt „proaktív intelligenciának” hívja. A hangasszisztens automatikusan összefoglalná a telefonra érkező értesítéseket és a híroldalak push-üzeneteit, a beérkező hangüzeneteket leírná, és ezek alapján például automatikusan hozzáadná az időpontokat a naptárhoz.

A Bloomberg szerint az Apple AI technológiája még nem elég fejlett ahhoz, hogy a vállalat saját chatbotot adjon ki. A cég azonban érzi a változások szelét, vagyis hogy a felhasználók vágynak az ilyen funkciókra. Valószínűleg ez állhat azOpenAI-val – az egyes funkciók iOS 18-ba való integrálásáról – kötött megállapodás hátterében.

Hogy ez az együttműködés hosszú távú lesz-e, vagy csak időt akar nyerni az Apple, nem tudni. Az OpenAI mellett az Apple állítólag a Google-lel is tárgyalásokat folytat a Gemini mesterséges intelligenciájának átvételéről. A két fél azonban még nem tudott megegyezni, a WWDC-ig pedig már csak három hét van hátra. (Bloomberg, PCMAG, HD Blog)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!