Félelmetes trükköket tud a Photoshop fejlesztőjének videós mesterséges intelligenciája

2024. április 16. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Photoshop a világ legismertebb képszerkesztő programja, olyan szinten egyeduralkodó a maga műfajában, hogy már a magyar nyelvben is köznévként szokás használni (lásd a „fotosoppolni” igét). Nem ez az egyetlen nagy sikerű szoftvere az Adobe fejlesztőcégnek, a Premiere Pro videóvágó programot is rengetegen használják – igaz, ennek azért vannak épkézláb konkurensei, mint a Final Cut, a Vegas, vagy a Lightworks. Az Adobe most őket próbálja meg lekörözni azzal, hogy a Photoshopban már bevált mesterséges intelligenciát, a Fireflyt beépíti a Premiere eszközei közé is.

A most közzétett demóvideó alapján egészen félelmetes dolgokat tud a rendszer, valós időben lehet vele egy videóból tárgyakat eltüntetni, átalakítani, és ezek még csak az alaptrükkök:

A cég ígérete szerint nem lehet majd hamis videók készítésére felhasználni a szoftvert, mert minden mesterséges intelligenciával módosított videófájlba kitörölhetetlenül beleégeti majd a névjegyét a Premiere. Az persze kérdéses, hogy ezen a védelmen sikerül-e majd valami kreatív módon kiskaput találni a felhasználóknak és/vagy hekkereknek (általában sikerülni szokott).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!