Címkézni fogja a Meta a mesterséges intelligenciával generált posztokat

2024. április 5. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

„2024 májusától elkezdjük az mesterséges intelligencia által generált tartalmak címkézését” – közölte Monika Bickert, a Facebook, az Instagram és a Threads anyavállalatának tartalmakkal kapcsolatos politikáért felelős alelnöke. Az alelnök szerint a „Made with AI” (mesterséges intelligenciával készült) felirat jóval több videó-, audió- és képtartalomnál lesz látható, mint korábban.

Ezeket a tartalmakat akkor címkézik, ha a portál az ipari szabványoknak megfelelő, MI-re utaló jeleket észlel a képeken, illetve ha a felhasználó maga közli, hogy MI által generált tartalmakat oszt meg – hangsúlyozta Monika Bickert.

Monika Bickert – Fotó: Win Mcnamee / 2019 Getty Images
Monika Bickert – Fotó: Win Mcnamee / 2019 Getty Images

A kaliforniai vállalat bejelentette azt is, hogy az ellenőrző tanácsával folytatott konzultáció után módosítja az MI által megváltoztatott tartalmak kezelését, mivel úgy látja, hogy „az átláthatóság és a szélesebb kontextus a legjobb mód a manipulált tartalmak kezelésére”. Ezzel szeretné elkerülni a szólásszabadság fölösleges korlátozását.

Véleménye szerint célszerűbb a tartalmak címkézni és szélesebb kontextusba helyezni, mint törölni, ahogy eddig történt.

A Meta a hálózatban „mintegy száz független tényellenőrt” alkalmaz, hogy feltárják a mesterséges intelligencia által előállított „valós vagy hamis” tartalmakat. A Facebook anyavállalata februárban jelentette be, hogy a dezinformáció elleni harc jegyében címkézni kíván minden, MI által előállított képet. Más információtechnológiai óriáscégek, mint a Microsoft, a Google vagy az OpenAI is tettek hasonló vállalásokat.
(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!