Sok európai sípályán szokatlanul hamar elfogyott a hó

2024. március 12. – 14:53

Sok európai sípályán szokatlanul hamar elfogyott a hó
Egy németországi sífelvonó február 27-én – Fotó: Robert Michael / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Enyhe volt a tél, kevés hó esett, ezért több európai sípálya üzemeltetője is kénytelen új bevételi források után nézni – írja az EuroNews. Az Európai Unió is dolgozik egy olyan projekten, ami segítene ezeknek a vállalkozásoknak felkészülni az egyre rövidebb telekre.

A projekt egyik alapja egy osztrák pályarendszer, aminek az üzemeltetője már kiküldte a munkásokat, hogy lapátolják el a megmaradt kevés havat, hogy beüzemelhessék a bringa- és túraútvonalakat.

„A vártnál korábban véget ért a síszezon. Ezért a pályaépítő csapatunk már a lejtőkön van, és lapátolja a pályákat, hogy elkezdhessük a hegyi kerékpározást”

– mondta egy felvonóüzemeltető.

A részben EU-s TranStat-projekt kilenc osztrák, szlovén, olasz, francia és svájci síparadicsomot köt össze, és ezek különböző módszereket tesztelnek, amikkel a klímaváltozáshoz alkalmazkodhatnak.

A hír valószínűleg sokakat nem ér váratlanul: az eplényi Síaréna Vibe Park február végén már bejelentette, hogy a szokatlan meleg miatt lezárják a téli szezont, és elkezdenek átállni a nyári működésre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!