Talán sejti, hogy nagy a Meta birodalma, de nem is tudja, mennyire

2024. március 8. – 23:51

Másolás

Vágólapra másolva

Csak a Facebooknak 3,05 milliárd aktív felhasználója van havonta – írja a Motley Fool a Yahoo-n. Ez alapján átlagosan 8 emberből három szinte biztosan használ Facebook-fiókot.

A Statista adatain látszik, hogy a Facebook sok százmillió felhasználót ver a másodikra, a YouTube-ra a közösségi oldalak versenyében, de a techóriások korában nem elég egy-egy platformot nézni, hiszen birodalmakról van szó.

A Metáé a legnagyobb közösségi oldalon kívül a WhatsApp, az Instagram és a Facebook Messenger is, így összesen 8 milliárd felhasználójuk van. Ebben persze sok fiók tulajdonosa közös, de ennyi aktív felhasználó már elég arra, hogy 2023 utolsó negyedévében 24 százalékkal növelték a bevételüket az egy évvel korábbi időszakhoz képest, és nettó 14 milliárd dollárt húztak be.

Az október-decemberi időszakban az átlagos felhasználó 13,12 dollárt hozott a cégnek globálisan, de ha csak Észak-Amerikát nézzük, akkor 68,44-et. A cég emiatt nemrég részvényenkét fél dollár részesedést osztott ki a részvényesei között, és 20 milliárd dollárnyi részvényét vásárolta vissza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!