Karperecként a csuklóra hajlítható koncepciótelefont mutatott be a Motorola

2024. február 26. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Motorola tavaly októberben mutatta be az Adaptive Display nevű hajlítható kijelzőjét, aminek első, úgy-ahogy gyakorlati alkalmazását a barcelonai Mobile World Congress kiállításon láthatta most a közönség. Azért „úgy-ahogy”, mert még ez sem egy konkrét termék, csak egy koncepciótelefon, amiből aztán vagy lesz valami, vagy megmarad a technológiát megmutató demónak.

A hajlítható kijelzőt itt egy 6,9 hüvelykes telefon képernyőjeként használják, amit egy széles karperecként az ember a csuklójára tekerhet fel, és gyakorlatilag egy hatalmas kijelzőjű okosóraként használhat. A telefon hátoldalát kényelmi okok miatt pár milliméteres textil-szivacs réteggel borították be. Mivel a kijelző tetszőlegesen hajlítható, nem ez az egyetlen formája, akár U vagy S alakúra hajtogatva, az asztalra állítva is használható.

A karperec-telefon egyelőre annyira techdemó állapotban van, hogy még direkt a feltekert állapotra optimalizált kezelőfelületet sem csináltak hozzá. Kérdés továbbá, hogy a hátoldal borítása hogyan birkózik meg az egyik oldalról az izzadással, a másikról a telefon melegedésével, illetve hogy a rugalmas kijelző mögé milyen hardvert lehet bepakolni, ami szintén bírja a hajtogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!