Bemutatták a telefont, ami egy töltéssel kibír öt nap folyamatos éjjel-nappali használatot

2024. február 26. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A modern okostelefonokkal kapcsolatban a legáltalánosabb felhasználói panasz (az áruktól eltekintve) jellemzően az, hogy túl gyorsan lemerülnek. Manapság ott tart az iparág, hogy egynapnyi intenzív használatot általában kihúz egy készülék egy töltéssel, és ha ennél többet is, az már rekordgyanús. Az Avenir Telecom cég új készüléke, az Energizer Hard Case P28K messze túlmutat ezen, és igazából nem is egy brutál aksival felszerelt telefon, hanem egy külső akkumulátor, amibe beleépítettek egy telefont is. (Az Energizer elemekhez csak annyi köze van, hogy a nevet licencelik hozzá, egyébként teljesen más a gyártó.)

A 28 ezer mAh kapacitású aksi elég messzire kiugrik az okostelefonos mezőnyből, ahol jellemzően 5000-6000 körül vannak a legnagyobbak. Az ígéretek szerint A P28K 122 óra aktív használatot bír egy teljes töltéssel, ez kicsit több mint öt napot jelent, éjjel-nappal, megszakítás nélkül. Standby módban, vagyis bekapcsolva, de csak készenléti állapotban az üzemidő 2252 óra, vagyis közel 94 nap. Ez azt jelenti, hogy egy teljes évet négy feltöltéssel kihúz. Egy teljes feltöltés bő másfél órát vesz igénybe, ami eléggé figyelemreméltó, tekintve, hogy például az iPhone 15 Pro Max 4441 mAh-s aksijánál ugyanez az idő 1 óra és 55 perc.

A gigantikus kapacitásnak persze megvan a hátulütője is, a P28K a maga 570 grammos tömegével, és közel háromcentis vastagságával nem tűnik éppen kényelmesnek. Maga a telefon az akku előtt egyébként messze nem olyan izmos, egy olcsó Mediatek processzor van benne, 8 giga memória, 256 giga háttértár, egy 1080p felbontású, 6,78 hüvelykes LCD-kijelző, és Android fut rajta. 5G-t nem tud, viszont a legmagasabb, IP69-es por- és vízállósági kategóriát kapta. Kellemes meglepetés hogy a cég mindössze 250 eurós árat jelzett előre az októberi piaci megjelenésre; ez forintban 100 ezer körüli összeget jelent, áfa nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!