Felzabálta a ketrecébe dobott pénzérméket a ritka fehér aligátor

2024. február 20. – 11:04

Felzabálta a ketrecébe dobott pénzérméket a ritka fehér aligátor
Thibodaux, az omahai állatkert 36 éves fehér aligátora – Fotó: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium

Másolás

Vágólapra másolva

Egy igazi pénznyelőt találtak az omahai állatkertben. Meg kellett műteni Thibodaux-t, a 36 éves fehér aligátort, mert 70 pénzérme volt a gyomrában – írja a BBC. A Henry Doorly Állatkert és Akvárium dolgozói szerint a látogatók gyakran dobálnak aprópénzt a ketrecekbe, amiket az állatok gyakran megesznek, mielőtt a takarítók odaérnének.

A fehér, szinte átlátszó bőrű és kék szemű Thibodaux rendben van, már össze is szedte magát a műtét után, de a dolgozók arra kérik a látogatókat (és ez valószínűleg minden állatkertben működő taktika lehet), hogy ne dobáljanak pénzt az állatoknak. A kérés logikusnak tűnik, az állatok ritkán kapnak kimenőt, úgy sem tudnák elkölteni.

A gondozók egy rutinvizsgálat közben vették észre, hogy a tíz aligátor egyikének tele van a hasa fémérmékkel. Azonnal intézkedtek, meg is műtötték, mielőtt nagyobb probléma történhetett volna.

„Kiképzése segítségével Thibodaux-t elaltattuk és intubáltuk, hogy biztonságosan kezelhessük az eljárás során. Egy műanyag csövön keresztül dugtuk le a tárgyak kihalászásához szükséges eszközöket a gyomrába, például a kamerát, hogy védjük a száját”

– mondta Christina Ploog, a műtétet vezető állatorvos.

Az aligátorból kihalászott érmék – Fotó: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium
Az aligátorból kihalászott érmék – Fotó: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium

Később röntgenfelvételekkel megbizonyosodtak róla, hogy minden érmét sikerült eltávolítani. Az eljárás egyáltalán nem számít rutinszerűnek, de sikeres volt. Az állatkert közleményében jelezte, hogy az érmék nemcsak azért veszélyesek az állatokra, mert lenyelhetik azokat, hanem azért is, mert mérgező anyagok oldódhatnak ki belőlük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!