Letelt a 14 napos próbaidőszak, az emberek elkezdték visszavinni a boltba az Apple Vision Prót

2024. február 17. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple a saját boltjaiban minden termékére ad egy 14 napos próbaidőszakot, amin belül, ha valaki elégedetlen vele, visszaviheti, és kérdés nélkül visszaadják az árát. A nagy várakozásokkal övezett, forradalmiként beharangozott, és az USA-n kívül még sehol nem is kapható Vision Pro VR-szemüveg első vásárlóinál mostanában jár le ez az időszak – és a Verge beszámolója szerint sokan élnek is a lehetőséggel, és visszakérik a 3500 dolláros (kb. 1,3 millió forint) árat.

A leggyakoribb panasz a készülékre, hogy egyszerűen kényelmetlen. Ez már a puszta tömege miatt is így van, a Vision Pro kb. 60 dekás, és ez a súly használat közben folyamatosan előre húz, amit az ember talán észre se vesz, de hosszú távon, órák alatt a nyakizmok elkezdenek reklamálni az állandó megterhelés miatt. Előfordul még a VR-szemüvegeknél szokásosnak számító fejfájás, enyhe hányinger, szemszárazság is.

Az Apple szempontjából azonban nem is ezek a panaszok a legaggasztóbbak, hanem azok, akik azért viszik vissza a kütyüt, mert a kezdeti lelkesedés után rájöttek, hogy igazából semmire nem jó. A Verge egy csomó ilyen felhasználót idéz, akik mind egyetértenek abban, hogy maga a technológia lenyűgöző, de a Vision Pro valójában se munkára, se szórakozásra nem jó, nem növeli a produktivitást, játékok alig vannak rá, filmet nézni pedig semmivel nem jobb vele, mint egy hagyományos kijelzőn.

Hogy ezek a panaszok mennyire sűrűk, a vásárlók mekkora aránya kéri vissza a pénzét, egyelőre nem tudni, az Apple nem közöl adatokat róla. Ahogyan az eladásokról sem – ezekről legutóbb február elején érkezett egy 200 ezer példányos becslés, de azt sem erősítette meg a cég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!