Mesterséges intelligencia generálta nagyipornó árasztja el az internetet

2024. február 12. – 00:11

Másolás

Vágólapra másolva

Mesterséges intelligencia által generált, sok esetben idős nőket ábrázoló pornó a felnőtt videómegosztók új slágerműfaja – vonja le a tanulságot a 404 Media cikke, miután megpróbálta feltérképezni, milyen változást hoz az online pornóbizniszbe a képalkotó mesterséges intelligencia forradalma. A lap az Xvideos nevű portálon azonosított például egy olyan csatornát, ahová több mint négyszáz ilyen videót töltöttek fel ingyenes, és még közel kétszázat fizetős megnézési lehetőséggel. És ami még súlyosabb: ezeket nézik is emberek, a legnépszerűbbnek 3,9 milliós nézettsége van.

Forrás: 404 Media
Forrás: 404 Media

A videók egyébként egészen bizarrak, és a szó klasszikus értelmében nem is lehet videónak nevezni őket: mesterséges intelligencia által készített állóképek váltogatják egymást, miközben egy hang egy erotikus történetet olvas fel. A 404 által megkérdezett szakértők szerint a szöveg és a felolvasás is mesterséges intelligencia műve, szóval gyakorlatilag a teljes folyamat automatizált.

A legnagyobb pornóvideós oldalon is felfedeztek hasonló stílusú videókkal hódító csatornákat, de ott jellemzően csak a képi megoldásokat szállította mesterséges intelligencia, a szöveg felolvasása emberi(nek tűnik). Az idős nők mellett a másik népszerű téma a műfajban a rajzfilm- és videójáték-szereplőkkel készült, szintén mesterséges intelligenciával generált pornó.

A lap által megkérdezett iparági szereplők szerint nincs gond ezekkel a tartalmakkal, hiszen igény van rájuk, és nem ártanak senkinek. Ebből a szempontból kevésbé problémásak, mint azok az élőszereplős videók, amikhez sok esetben kényszerítik vagy kizsákmányolják a szereplőket. A cikkben megszólaló egyik Onlyfans-modell szerint neki nem jelent konkurenciát ez a trend, és még örül is neki, hogy a valódi, ismert emberek kinézetét utánozó deepfake-videók helyett ezek futnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!