5239 nővel csetelt a ChatGPT egy programozó helyett Tinderen, a végén az egyiknek közösen megkérték a kezét

2024. február 4. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

Alexander Zsadan orosz programozó idén egyszer bekerült a hírekbe azzal, amikor bevallotta, hogy az egyetemi szakdolgozatát a ChatGPT-vel írta, de ennek ellenére megtarthatta a diplomáját. Most úgy tűnik, szintet lépett a mesterséges intelligencia használatában, mert az iskola után a magánéletét is rábízta. A TenChat nevű, LinkedIn-szerű üzleti közösségi oldalnál dolgozó fejlesztő a Tinderre kötött rá egy ChatGPT-alapú rendszert, hogy az helyette ismerkedjen, és találja meg a lelki társát. Az egy éven át futó kísérlet végén a programozó meg is kérte az MI-vel kiválasztott nő, Karina kezét, az esküvőt idén augusztusra tűzték ki.

Zsadan rendszere eleinte csak annyit tudott, hogy a Tinderen helyette jobbra húzott (vagyis randizásra alkalmasnak ítélt) minden nőt, akit az app elé dobott és legalább két fotót feltöltöttek magukról – vagyis nem támasztott különösebben magas igényeket az ismerkedéshez. Később továbbfejlesztette a rendszerét, ami képfelismerő algoritmussal szűrte a nőket, és kidobta azokat, akik például túl sokat mutattak magukból a fotóikon, vagy a csillagjegyük szerepelt azokon. Az algoritmus a válogatás mellett csetelt is azokkal, akik visszajelölték, sőt, személyes randikat is leszervezett. Itt már akadtak problémák, megesett például hogy több találkozót beszélt meg ugyanarra az időpontra, vagy virágot és ajándékot ígért a kiszemelt nőnek, a programozó tudta nélkül.

A csúcsra járatott szoftver legfejlettebb verziója már olyanokat tudott, hogy előre beállított témákban és bizalmi szinteken beszélgetett a leendő randipartnerekkel, és osztályozta is őket, hogy párhuzamosan legfeljebb négy alannyal jusson el a személyes kapcsolatig. Amikor így sikerült megismerkednie a mostani menyasszonyával, Karinával, egy direkt rá szabott verziót is írt a programból, ami csak vele kommunikált. A mesterséges intelligencia a személyesen intézett cseteléseknél is ott volt a háttérben, és pozitív irányba hangolta a beszélgetést, amikor nézeteltérések merültek fel. Azt is a ChatGPT javasolta, hogy mikor és hogyan kérje meg a nő kezét – aki igent mondott.

Zsadan a Twitteren azt írta, a projektje a ChatGPT- és Tinder-előfizetések miatt összesen kb. 1400 dollárba (nagyjából félmillió forint) és 120 órányi programozási munkába került, de végső soron pénzt és időt takarított meg neki a mesterséges intelligencia, mert az ortodox ismerkedési és randizási módszerekkel becslése szerint öt év kellett volna hasonló eredményhez. A rendszere Tinder Gold előfizetés mellett havi 4000 matchet hozott neki, és összesen 5239 nővel csetelt helyette az MI, míg megtalálta a számára tökéletes partnert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!