Mostantól megírja helyettünk a leveleinket a Google Chrome mesterséges intelligenciája

2024. január 24. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Három új, mesterséges intelligenciával működő funkció érkezik a Google Chrome-ba – jelentette be a Google. A változások először az Egyesült Államokban lépnek életbe.

Az alkalmazás legérdekesebb új funkciója a „Help me write”, vagyis a „segíts írni” nevet viseli, ezáltal pedig a Chrome hamarosan szövegek generálásában is tud majd nekünk segíteni. Mikor bevinnénk a szöveget, egy jobb kattintással lehet majd kiválasztani a legördülő menüből az új funkciót. Ezután csak pár szóban be kell írnunk azokat a szavakat és fogalmakat, amiket szeretnénk, hogy tartalmazzon a szöveg – és a Chrome formára szabja nekünk a mondanivalónkat. Ezt rengeteg helyen tudjuk majd használni, legyen szó egy levélben való szállásfoglalásról, vagy akár egy éttermi értékelés megírásáról.

Egy másik új lehetőség lesz a lapok rendszerezése a Chrome segítségével. Mindenkivel előfordult már, hogy egyszerre megnyitott tíz különböző oldalt, és a végén már nem látta át, mi hol van. Sőt, lehet, hogy naponta előfordul. Az alkalmazás hamarosan tud majd segíteni nekünk ezek rendszerezésével, így témájuk alapján csoportokba szervezheti nekünk a megnyitott lapjainkat, és nevet is javasolhat azoknak.

Szintén új funkció lesz a Chrome témájának a mesterséges intelligenciával való személyre szabása. Több lehetőség közül választhatunk majd, megmondhatjuk, milyen legyen a hangulata és azt is beállíthatjuk, animált legyen-e a háttér – ezt követően pedig az alkalmazás elkészíti a személyre szabott témát.

A laprendszerezés és a témagenerálás már a napokban megjelenik a felhasználóknál, de a mesterséges intelligenciával való szövegírással csak a Chrome következő havi verziójában találkozhatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!