Inkognitó módban is gyűjti a felhasználók adatait a Google

2024. január 21. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerte a Google, hogy inkognitó módban is gyűjt adatokat a felhasználók böngészéséről a Chrome. Erre azután kényszerült a világ legnépszerűbb böngészőjét fejlesztő cég, hogy tavaly év végén elvesztett egy pert, amit a felhasználók azért indítottak, mert a Chrome inkognitó módban is gyűjtötte az adataikat. A Googlenek 5 milliárd dollár kártérítést is kell, hogy fizessen.

A beismerés az inkognitó ablakban olvasható szövegben történt. Jelenleg ha valaki megnyit egy ilyen ablakot, a következő szöveget olvashatja: „Most privát módon böngészhet, így az eszközt használó többi személy nem láthatja az Ön tevékenységeit. A letöltéseket, a könyvjelzőket és az olvasólista elemeit azonban elmenti a rendszer.” A Chrome új feature-ök tesztelésére használt Canary verziójában viszont már ez kiegészül azzal, hogy az inkognitós keresés nem változtat azon, hogy a megnyitott weboldalak, igénybe vett szolgáltatások, köztük a Google hogyan gyűjt adatokat.

A változás nem azt jelenti, hogy a Google mostantól gyűjt majd adatokat rejtett böngészésnél is, hanem hogy ez eddig is történt, csak ezt a Google nem vallotta be. Szakértők azt javasolják, aki tényleg szeretné elrejteni az adatait, az használjon VPN-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!