Szintet lépett a turbórágós tetkó

2024. január 10. – 10:07

Szintet lépett a turbórágós tetkó
A kész Prinker-tetoválás – Fotó: Nagy Nikoletta / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Las Vegas-i CES techexpón rengeteg a furcsa és feleslegesnek tűnő techújdonság, ebbe a sorba állt most be a Prinker is az ideiglenes tetoválást rajzoló eszközével. A gép kicsi, kompakt, és tényleg másodpercek alatt felrajzolja a tetkót a bőrre, viszont két probléma is akad: az eredmény egyáltalán nem lesz szép, a turbórágós minőséget pedig 309 dollárért, vagyis több mint százezer forintért lehet megvásárolni.

Az alap felvetés egyébként nem lenne rossz: a Prinker fájdalommentes, egy nap alatt eltűnő tetoválásokat kínál, amiket ráadásul tényleg körülbelül három másodperc alatt rányom az eszköz az ember bőrére. A kütyü kicsi, könnyű, tényleg bárhová viheti magával az ember, teljesen jó kiegészítője lehetne szülinapoknak, fesztiváloknak, lány- és legénybúcsúknak, főleg, hogy nemcsak egy előre összerakott galériából választhat az ember, hanem saját dizájnokat is feltölthet. Az eszköz kozmetikai tintát nyom a bőrre, ami az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság) és a CPNP (Amerikai Pszichiátriai Gyógyszerészek Szövetsége) szerint is biztonságos, és ha megunjuk, egy nap alatt lejön szappanos vízzel.

A probléma tényleg csak az, hogy a tetoválás se nem szép, se nem olcsó: ha az ember nem olyan bőrfelületre rakja, ami nem mozog, pillanatok alatt eltorzul, homályos lesz, és inkább hasonlít a turbórágós tetkókra, mint a valódiakra. Az ára pedig még akkor is túlzás, ha egy patronnal több mint ezer mintát lehet a bőrre lőni: a Prinker M 249 dollár, a Prinker S 309 dollár, a kifogyott patront pedig 129 dollárért lehet újratölteni. Az eszköz ráadásul nem is új, már a tavalyi CES-en is bemutatták.

A készülék egy app segítségével működik, ezen lehet kiválasztani, illetve erre lehet feltölteni a kiválasztott mintát. Ha ez megtörtént, az eszközt el kell húzni a bőrfelületen. Érzésre az egész inkább simításnak tűnik, mint nyomdázásnak, ez a gyorsaságnak és a nagyon apró nyomófelületnek is köszönhető.

A Prinker egyébként az első a piacon az ilyen ideiglenes tetoválások terén, kérdés persze, hogy mekkora az igény erre a minőségre, ráadásul ilyen áron. Az biztos, hogy a CES-en nagy sor állt az ingyen tetkókért, de az azért borítékolható, hogy az eszközt magát már a lelkes tetováltatók csak egy nagyon kevés százaléka vásárolná meg.

Munkatársunk a Vasco Electronics meghívására és költségén vesz részt a CES-en.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!