Leépítés volt a Duolingónál, mert ezentúl inkább a mesterséges intelligenciára támaszkodna a cég

2024. január 10. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Duolingo elbocsátotta dolgozóinak közel 10 százalékát, mert az alkalmazás egyre inkább a mesterséges intelligencia felé fordul, írja a CNN a cég közleménye alapján.

A Duolingo 2023 végén több vállalkozóját is elengedte azért, hogy teret adhasson helyette a mesterséges intelligenciához kötődő tartalmak létrehozásában és megosztásában. A cég azt állítja, az elbocsátásokban egyetlen teljes munkaidős alkalmazott sem vett részt, akiket kirúgtak, azoknak pedig megpróbáltak „alternatív szerepeket találni”.

A 24,2 millió aktív felhasználóval rendelkező nyelvoktató app használja a mesterségesintelligencia-alapú funkciókat. „A generatív MI felgyorsítja munkánkat azzal, hogy drasztikus gyorsasággal képes új tartalmat létrehozni” – írta még tavaly Luis von Ahn vezérigazgató.

A tervek szerint a leépítések után a Duolingo egyre gyakrabban tervezi használni a mesterséges intelligenciát arra, hogy mondatokat generáljon, összeállítsa az elfogadható fordítások listáját, áttekintse a bejelentett hibákat. A cég azt állítja, nem cserélik le azonban teljesen a humán munkaerőt: bár több területet is átadnak a mesterséges intelligencia kezébe, ugyanúgy embereket fognak alkalmazni arra, hogy ellenőrizzék az MI-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!